Salau cu ciuperci la cuptor
PrinteazaSalau cu ciuperci la cuptor
- 5 bucăţi şalău (circa 3 kg)
- 2 kg ciuperci
- 200g unt
- 600g smântână
- 1 lămâie
- 1 legatura pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă peştele, se taie în două, pe lung, şi se scoate şira spinării. Se aşază jumătăţile astfel obţinute într-o tavă unsă cu puţin unt.
Se călesc ciupercile 15 minute în untul rămas, împreună cu jumătate de legătură de pătrunjel, tocat mărunt, apoi se pun pe deasupra peştelui.
Se toarnă uniform smântână peste ciuperci şi se bagă tava la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit.
Se servesc bucăţile de şalău cu garnitură de ciuperci, sos şi verdeaţa rămasă, tocată mărunt şi presărată pe deasupra.
Pofta buna!
O sa fac un salau cu ciuperci la cuptor. Mi-e pofta.