Salau cu ciuperci la cuptor

Printeaza

 Salau cu ciuperci la cuptor

Ingrediente:Salau cu ciuperci la cuptor

  • 5 bucăţi şalău (circa 3 kg)
  • 2 kg ciuperci
  • 200g unt
  • 600g smân­tână
  • 1 lămâie
  • 1 legatura pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă peştele, se taie în două, pe lung, şi se scoate şira spinării. Se aşază jumătăţile ast­fel obţinute într-o tavă unsă cu puţin unt.

Se călesc ciupercile 15 minute în untul rămas, îm­preună cu jumătate de legătură de pătrunjel, tocat mărunt, apoi se pun pe deasupra peştelui.

Se toarnă uniform smântână peste ciuperci şi se bagă tava la cup­tor pentru 30 de minute, la foc potrivit.

Se servesc bucăţile de şalău cu garnitură de ciuperci, sos şi verdeaţa rămasă, tocată mărunt şi presărată pe deasu­pra.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O sa fac un salau cu ciuperci la cuptor. Mi-e pofta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.