Şalău cu dovlecei la cuptor

Printeaza

O reteta de salau cu dovlecei la cuptor din: file de salau, dovlecei, rosii si masline, lamaie, vin alb, ulei, faina, sare si piper.

Ingrediente:Şalău cu dovlecei la cuptor

  • 800g file de şalău
  • 6 dovlecei
  • 500g roşii
  • 100 g măsline fără sâmburi
  • 1 lamaie
  • 250 ml vin alb
  • 100 ml ulei
  • 100 g faina
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi fileul de şalău de eventualele oscioare rămase de la filetat, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă, tăiaţi-l în bucăţi potrivite şi presăraţi-le cu sare şi piper. Treceţi bucăţile de peşte prin făină şi prăjiţi-le în ulei până când se rumenesc pe ambele părţi.

Curăţaţi dovleceii, spălaţi-i, tăiaţi-i în rondele cu grosimea de circa 1 cm, apoi treceţi-i prin făină şi prăjiţi-i în ulei pe ambele părţi. Puneţi într-o tavă adâncă rondelele de dovlecei şi peste acestea puneţi bucăţile de peşte prăjit. Peste peşte puneţi roşiile tăiate în felii.

Presăraţi sare şi piper, după gust, adăugaţi vinul şi puneţi tava în cuptorul încins. Coaceţi la foc potrivit circa 30 de minute. Serviţi preparatul cald, stropit cu zeamă de lămâie şi ornat cu pătrunjel şi feliuţe de lămâie

Şalău cu dovlecei la cuptor

Şalău cu dovlecei la cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.