Salau cu garnitura de legume
PrinteazaSalau cu garnitura de legume din: salau, fasole, morcovi, ardei, ceapa, rosii, ciuperci, lamaie, sare, piper, ulei, patrunjel, usturoi.
- 4 fileuri de şalău
- 450 g fasole verde
- 3 morcovi
- 3 ardei graşi roşii
- două cepe
- 4 roşii
- 350 g ciuperci
- o lămâie
- sare
- piper
- ulei de floarea-soarelui
- pătrunjel
- usturoi
Mod de preparare:
Fileurile de şalău sie spală, se stropesc cu sucul de lămâie şi se lasă deoparte tinnp de zece minute pe un platou.
Se şterg cu un şeirvet absorbant, se condimeintează cu sare, piper şi se prăjesc în ulei încins, la foc moderat. Când sunt gata se scot, se pun pe un şervet absorbant ca să se elimiine uleiul în exces.
Morcovii şi fasolea verde se fierb, se scurg de apă şi se pun într-o tigaie în ulei încins. Se prăjesc timp de cinci minute la foc iute, apoi se adaugă ciupercile curăţate de pieliţă şi lăsate întregi sau tăiate pe jumătate şi cepele tăiate în bucăţi mai mari.
Ardeii se curăţă de seminţe, ” se taie fâşii şi se pun în tigaie. Se prăjeşte totul la foc iute 10 minute, se adaugă roşiile tăiate în cuburi, sarea şi piperul după gust.
Se amestecă şi se lasă să fiarbă până când se înmoaie legumele. Şalăul se serveşte cu legume şi pătrunjel tocat.
Poftă bună!