Şalău cu legume
PrinteazaŞalău cu legume din: file de salau, rosii, morcovi, dovlecei, ceapa, condiment pentru peste, coriandru, busuioc, ulei, apa, sare si piper.
- 800 g file de salau
- 2 rosii
- 3 morcovi
- 2 dovlecei
- o ceapa alba
- o lingura condiment pentru peste
- cateva fire coriandru
- cateva fire busuioc
- o lingura ulei
- 1/2 l apa
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie pestele bucăţi care se pun la prăjit în ulei, într-o cratită, la foc mic. Intre timp, morcovii se taie bastonase cât mai subţiri, la fel si dovleceii, iar ceapa se taie peştişori şi se adaugă toate peste peşte. Apa se clocoteşte şi se pune în ea condimentul de peste.
Supa de peste se toarnă în cratiţă, se adaugă sare, piper, coriandru şi busuioc si se pun roşiile date pe râzătoare.
Se lasă la fiert 15 minute, la foc mic, mişcând cratita din când în când.
Şalău cu legume
Pofta buna!
Incoming search terms:
- file de salau