Salau cu linte
PrinteazaSalau cu linte din: file de salau, linte, morcov, ceapa verde, ulei de masline, usturoi, lamaie, sare si piper.
- 400 g file de salau
- 200 g linte
- 1 morcov
- 1 legatura ceapa verde
- 50 ml ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- 1 lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi lintea la fiert in 2 litri de apă cu 1 linguriţă de sare. Tocaţi mărunt ceapa si morcovul şi căliţi-le 3-4 minute în 2 linguri de ulei, apoi adăugaţi lintea fiartă, strecurată. Potriviţi de sare şi piper şi mai lăsaţi 2-3 minute la foc mic.
Presăraţi fileul de şalău cu sare şi piper. încingeţi într-o tigaie uleiul rămas, rumeniţi câteva secunde căţelul de usturoi, apoi scoateţi-l si puneţi în tigaie fileul de şalău. Prăjiţi-l câte 2-3 minute pe fiecare parte, apoi serviţi-l fierbinte, stropit cu zeamă de lămâie, cu garnitură de linte caldă. Ornaţi cu pătrunjel şi cu feliuţe de lămâie.
Salau cu linte
Pofta buna!