Salau cu linte

Printeaza

Salau cu linte din: file de salau, linte, morcov, ceapa verde, ulei de masline, usturoi, lamaie, sare si piper.

Ingrediente:Salau_cu_linte

  • 400 g file de salau
  • 200 g linte
  • 1 morcov
  • 1 legatura ceapa verde
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi lintea la fiert in 2 litri de apă cu 1 linguriţă de sare. Tocaţi mărunt ceapa si morcovul şi căliţi-le 3-4 minute în 2 linguri de ulei, apoi adăugaţi lintea fiartă, strecurată. Potriviţi de sare şi piper şi mai lăsaţi 2-3 minute la foc mic.

Presăraţi fileul de şalău cu sare şi piper. încingeţi într-o tigaie uleiul rămas, rumeniţi câteva secunde căţelul de usturoi, apoi scoateţi-l si puneţi în tigaie fileul de şalău. Prăjiţi-l câte 2-3 minute pe fiecare parte, apoi serviţi-l fierbinte, stropit cu zeamă de lămâie, cu garnitură de linte caldă. Ornaţi cu pătrunjel şi cu feliuţe de lămâie.

Salau cu linte

Salau_cu_linte

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.