Salau cu maioneza si vin alb
PrinteazaSalau cu maioneza si vin alb din: salau, vin, ou, ulei, mustar, sare, castraveti acri, oua, unt, piper, usturoi.
- 1 şalău
- 1 cană cu vin alb
- pătrunjel tocat fin
- 1 gălbenuş crud
- 1 gălbenuş fiert
- 1 cană cu ulei
- 1 lingură cu muştar
- sare
- 3-4 castraveţi acri
- 4 ouă fierte tari
- 2-3 linguri cu unt
- piper boabe
- usturoi
Mod de preparare:
Curăţaţi peştele, îl goliţi, îl spălaţi şi-l săraţi, apoi îl ungeţi cu unt. îl lăsaţi să stea aşa 1 oră, apoi îl puneţi la fiert în apă caldă în care adăugaţi 1 cană cu vin, sare, boabe de piper şi usturoi tocat. Lăsaţi vasul la foc mic 3/4 oră, răciţi peştele şi-l scoateţi pe un platou.
Din cele douiă gălbenuşuri, 1 lingură cu muştar, sare şi ulei pus pe încetul faceţi o maioneză pottrivit de tare. Dacă maioneza se taie, o puteţi îngroşa cu 2-3 linguri pline cu piure (de cartofi.
Tăiaţi peştelle felii, între felii aşezaţi castraveţi acri şi sferturi de ou fiert tare, acoperiţi cu maioneză şi decoraţi cu pătrunjel tocat fin.
Serviţi cu pâine proaspătă şi vin alb demisec.
Pofta buna!