Şalău cu mămăligă, sos de midii şi măsline

Printeaza

O reteta delicioasa de Şalău cu mămăligă, sos de midii şi măsline din: salau, ulei de masline extravirgin, sare grunjoasa, malai, apa, cascaval afumat, sare, piper alb, midii, masline negre, supa de peste si vin alb.

Ingrediente:Şalău cu mămăligă, sos de midii şi măsline

  • 4 bucăţi de şalău (150 g fiecare)
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare grunjoasă

pentru mămăligă:

  • 400 g mălai
  • 1 l apă
    2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 100 g caşcaval afumat
  • sare şi piper alb

pentru sos:

  • 100 g midii
  • 50 g măsline negre fără sâmburi
  • 1 pahar supă de peşte
  • 1 pahar vin alb
  • sare şi piper alb

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie cu 2 linguri ulei încins prăjeş­te bucăţile de peşte până când fac crustă. Presară-le cu sare grunjoasă, pune-le cu pielea în sus într-o tavă cu fundul îmbră­cat cu hârtie de copt şi ţine-le la cald.Prepară o mămăligă mai moale, adaugă caşcavalul tăiat cubuleţe, uleiul de măsline şi amestecă bine. Pune sare şi piper, după gust.

Pune vinul în tigaia în care ai prăjit peştele, fierbe-l până când scade la jumătate, apoi adaugă midiile. Stinge cu supa de peşte şi lasă din nou să fiarbă până când rămâne o treime din cantitatea iniţială.

Scoate şi scurge midiile, strecoară li­chidul şi pune-l din nou la fiert. Adaugă măslinele fără sâmburi, fileurile de peşte şi potriveşte gustul de piper. Lasă-le să se pătrundă bine.Pune pe mijlocul farfuriilor mămăligă, aşază deasupra câte o bucată de şalău, apoi stropeşte totul cu sos şi cu puţin ulei de măsline.

Şalău cu mămăligă, sos de midii şi măsline

Şalău cu mămăligă, sos de midii şi măsline

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.