Şalău cu mămăligă, sos de midii şi măsline
PrinteazaO reteta delicioasa de Şalău cu mămăligă, sos de midii şi măsline din: salau, ulei de masline extravirgin, sare grunjoasa, malai, apa, cascaval afumat, sare, piper alb, midii, masline negre, supa de peste si vin alb.
- 4 bucăţi de şalău (150 g fiecare)
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare grunjoasă
pentru mămăligă:
- 400 g mălai
- 1 l apă
2 linguri ulei de măsline extravirgin - 100 g caşcaval afumat
- sare şi piper alb
pentru sos:
- 100 g midii
- 50 g măsline negre fără sâmburi
- 1 pahar supă de peşte
- 1 pahar vin alb
- sare şi piper alb
Mod de preparare:
Intr-o tigaie cu 2 linguri ulei încins prăjeşte bucăţile de peşte până când fac crustă. Presară-le cu sare grunjoasă, pune-le cu pielea în sus într-o tavă cu fundul îmbrăcat cu hârtie de copt şi ţine-le la cald.Prepară o mămăligă mai moale, adaugă caşcavalul tăiat cubuleţe, uleiul de măsline şi amestecă bine. Pune sare şi piper, după gust.
Pune vinul în tigaia în care ai prăjit peştele, fierbe-l până când scade la jumătate, apoi adaugă midiile. Stinge cu supa de peşte şi lasă din nou să fiarbă până când rămâne o treime din cantitatea iniţială.
Scoate şi scurge midiile, strecoară lichidul şi pune-l din nou la fiert. Adaugă măslinele fără sâmburi, fileurile de peşte şi potriveşte gustul de piper. Lasă-le să se pătrundă bine.Pune pe mijlocul farfuriilor mămăligă, aşază deasupra câte o bucată de şalău, apoi stropeşte totul cu sos şi cu puţin ulei de măsline.
Şalău cu mămăligă, sos de midii şi măsline
Pofta buna!