Salau cu mere si sos de portocale
PrinteazaSalau cu mere si sos de portocale din:
- 4 fileuri mari de şalău
- 4 mere
- 2 albuşuri
- 2 linguri amidon
- 2 linguri zahăr brun
- 6-7 linguri ulei
- sare
Pentru sos:
- 2 portocale
- 2 linguri zahăr brun
- 2 linguri oţet balsamic
- 1/2 linguriţă boia iute
- 1 lingură sos de soia
- 1 pahar supă de legume
- 1 lingură amidon
- 1 lingură ulei
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă tare, cu un praf de sare. Treci fileurile prin amidon, apoi prin spuma de albuşuri şi le prăjeşti în ulei încins, la foc mediu, pe ambele părţi. Le scoţi pe şervete absorbante.
Speli merele, le ştergi şi le scoţi casetele cu seminţe, cu aparatul special. Tai merele în rondele cu grosimea unui deget. Ungi o tavă cu ulei, aşezi merele şi le stropeşti cu un sirop pregătit din zahăr brun şi 100 ml apă. Introduci tava în cuptor, până se înmoaie merele.
Amesteci zeama portocalelor cu amidonul. Pui la fiert supa, iar când clocoteşte, adaugi amidonul, sosul de soia, boiaua şi oţetul balsamic.
Amesteci energic şi laşi să clocotească pentru câteva secunde. Aşezi pe un platou fileurile calde şi feliile de mere stropite cu sosul de portocale.
Salau cu mere si sos de portocale
Pofta buna!