Salau cu mere
PrinteazaSalau cu mere din: file de salau, telina, mere, ulei de masline, seminte de anason, stafide, sare, piper, vin, mustar, ou, seminte de susan, iaurt.
- 400 g file de şalau
- 3 rădăcini de ţelină de dimensiune mijlocie
- 2 mere
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lingură seminţe de anason
- 50 g stafide
- sare
- piper alb măcinat
- 125 ml vin alb
- 1 linguriţă muştar
- 1 ou
- 3 linguri seminţe de susan alb sau negru
- 100 g iaurt natural
Mod de preparare:
Cureţi rădăcinile de ţeli-năf ie speli şi le tai în fâşii subţiri. Speli merele, le îndepărtezi casetele cu seminţe şi le tai în cubuleţe.
Incingi uleiul şi căleşti ţeli-lina şi seminţele de anason. Adaugi apoi merele şi stafidele. Sărezi şi condimentezi ingredientele, apoi le laşi acoperite pentru 2-3 minute. Torni vinul amestecat cu muştarul şi continui să fierbi garnitura la foc mic, pentru 10 minute.
Tai fileurile în bucăţi pe care le speli şi le usuci cu hârtie absorbantă. Le presari cu puţină sare şi le treci prin ou bătut, apoi prin susan.
Prăjeşti bucăţile de peşte în ulei încins, la foc mediu, întorcându-le pe ambele părţi. Le scoţi pe şervete absorbante.
Serveşti peştele alături de garnitura caldă şi iaurt.
Salau cu mere
Pofta buna!