Salau cu mirodenii

Printeaza

Salau cu mirodenii din: file de salau, praz, morcov, telina, lamaie, usturoi, scortisoara, nucsoara,ghimbir,cuisoare,boia de ardei iute, sos de soia, suc de lamaie, ulei.

Ingrediente:Salau cu mirodenii

  • 800 g file de salau (4 bucati)
  • 1 fir de praz
  • 1 morcov mare
  • 1 telina
  • 1 lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita rasa scortisoara pudra
  • 1 lingurita rasa nucsoara pudra
  • 1 lingurita rasa ghimbir macinat
  • 1 lingurita rasa cuisoare pisate
  • 1 lingurita rasa boia de ardei iute
  • 2 linguri sos de soia
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 100 ml ulei

 

Mod de preparare:

Amesteci cele cinci mirodenii. Cureti prazul, morcovul si telina, le speli, apoi le tai fideluta. Presari peste ele 2 lingurite rase din amestecul de mirodenii.

Calesti toate acestea impreuna cu usturoiul taiat feliuta, in 50 ml ulei, pana se inmoaie, apoi potrivesti de sare si piper.

Pui intr-o tava unsa cu ulei amestecul de legume, formand 4 gramajoare. Presari fileul de peste cu amestecul de mirodenii ramas si pui cate o bucata deasupra fiecarei gramajoare de legume.

Stropeşti pestele cu sosul de soia, zeama de lamaie si cu uleiul ramas. Presari putina sare si piper. Dai tava la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 30 de minute. Servesti pestele cald si-l ornezi cu feliute de lamaie.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.