Şalău cu mix de legume

Printeaza

Şalău cu mix de legume din: triunchiuri de salau, cartofi dulci, dolveac, ardei iute, rosii, ciuperci, ardei capia, masline, pasta de tomate, ulei de masline, seminte de susan, sare, piper si varza rosie.

Ingrediente:Salau_cu_mix_de_legume

  • 4 trunchiuri de salau
  • doi cartofi dulci
  • doua felii dovleac pentru placinta
  • un ardei iute
  • 4 rosii
  • 300 g ciuperci
  • doi ardei capia
  • 200 g masline
  • pasta de tomate
  • 150 ml ulei de masline
  • 20 g seminte de susan
  • sare
  • piper
  • varza rosie

 

Mod de preparare:

Trunchiurile de şalău se curăţă, se spală, se taie în bucăţi mai mici sau se lasă întregi. Se ung cu ulei, se condimentează şi se frig pe grătarul încins sau se coc la cuptor 20-25 de minute. Cartofii dulci şi dovleacul de plăcintă se curăţă de coajă, se spală şi se taie cuburi. Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie în jumătăţi.

Ardeii capia şi ardeiul iute se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe. Se încinge uleiul rămas într-0 cratiţă, se pun ardeii, se călesc: două minute, apoi se adaugă artofii dulci şi dovleacul. Se călesc cinci minute, se adaugă ciupercile, sare şi piper dupiă gust. Se lasă pe foc până scacde lichidul lăsat de ciuperci.

Se adaugă o lingură cu pastă de tormate dizolvată în puţină apă, măslinele negre şi roşiile tăiate cuburi sauj felii. Se amestecă şi se fierbe totul pana scade sosul si legumele sunt fierte. Se serveste alaturi de legume presarate cu seminte de susan si o salata de varza rosie.

Şalău cu mix de legume

Salau_cu_mix_de_legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.