Şalău cu mix de legume
PrinteazaŞalău cu mix de legume din: triunchiuri de salau, cartofi dulci, dolveac, ardei iute, rosii, ciuperci, ardei capia, masline, pasta de tomate, ulei de masline, seminte de susan, sare, piper si varza rosie.
- 4 trunchiuri de salau
- doi cartofi dulci
- doua felii dovleac pentru placinta
- un ardei iute
- 4 rosii
- 300 g ciuperci
- doi ardei capia
- 200 g masline
- pasta de tomate
- 150 ml ulei de masline
- 20 g seminte de susan
- sare
- piper
- varza rosie
Mod de preparare:
Trunchiurile de şalău se curăţă, se spală, se taie în bucăţi mai mici sau se lasă întregi. Se ung cu ulei, se condimentează şi se frig pe grătarul încins sau se coc la cuptor 20-25 de minute. Cartofii dulci şi dovleacul de plăcintă se curăţă de coajă, se spală şi se taie cuburi. Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie în jumătăţi.
Ardeii capia şi ardeiul iute se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe. Se încinge uleiul rămas într-0 cratiţă, se pun ardeii, se călesc: două minute, apoi se adaugă artofii dulci şi dovleacul. Se călesc cinci minute, se adaugă ciupercile, sare şi piper dupiă gust. Se lasă pe foc până scacde lichidul lăsat de ciuperci.
Se adaugă o lingură cu pastă de tormate dizolvată în puţină apă, măslinele negre şi roşiile tăiate cuburi sauj felii. Se amestecă şi se fierbe totul pana scade sosul si legumele sunt fierte. Se serveste alaturi de legume presarate cu seminte de susan si o salata de varza rosie.
Şalău cu mix de legume
Pofta buna!