Şalău cu mujdei verde

Printeaza

Şalău cu mujdei verde

Ingrediente:Şalău cu mujdei verde

  • 1 şalău cam de lkg
  • 200 ml lap­te bătut (sau iaurt)
  • 2 leg. usturoi verde
  • l/2 leg. pătrunjel
  • 2-3fire tarhon
  • 10 ml ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Peştele se curăţă, se sărează şi se lasă 1 oră la frigider, după care se pune pe grătarul cu cărbuni până se rumeneşte.

Mujdeiul într-un vas înalt, se bate puţin cu blenderul mai întâi lap­tele sau iaurtul, se adaugă apoi usturoiul tăiat mare şi, după ce s-a omogenizat, se adaugă tarhonul şi pătrunjelul pentru a fi omogenizate şi acestea.

Când peştele e gata, se ia de pe grătar şi se unge cu muijdei.

Separat, se mai pune mujdei alături, la dis­poziţia mesenilor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.