Şalău cu mujdei verde
PrinteazaŞalău cu mujdei verde
- 1 şalău cam de lkg
- 200 ml lapte bătut (sau iaurt)
- 2 leg. usturoi verde
- l/2 leg. pătrunjel
- 2-3fire tarhon
- 10 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Peştele se curăţă, se sărează şi se lasă 1 oră la frigider, după care se pune pe grătarul cu cărbuni până se rumeneşte.
Mujdeiul într-un vas înalt, se bate puţin cu blenderul mai întâi laptele sau iaurtul, se adaugă apoi usturoiul tăiat mare şi, după ce s-a omogenizat, se adaugă tarhonul şi pătrunjelul pentru a fi omogenizate şi acestea.
Când peştele e gata, se ia de pe grătar şi se unge cu muijdei.
Separat, se mai pune mujdei alături, la dispoziţia mesenilor.
Pofta buna!