Salau cu orez si rosii
PrinteazaSalau cu orez si rosii din: salau, orez, rosii, lamaie, fenicul, ulei, unt, faina, sare, piper.
- 500 g şalău
- 200 g orez
- condiment din legume deshidratate
- 4 roşii de dimensiune mijlocie
- 1/2 lămâie
- 1 bulb de fenicul
- 100 ml ulei
- 50 g unt
- 50 g făină sau mălai fin
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Speli peştele şi îl usuci între şervete absorbante. Il porţionezi şi îl stropeşti cu zeama de la o jumătate de lămâie. Il laşi să stea astfel în frigider, până când prepari orezul.
Fierbi orezul în 600 ml apă cu condiment din legume deshidratate.
Speli feniculul, îl tai solzişori şi îl căleşti în 2 linguri de ulei. După 2 minute, adaugi roşiile decojite, untul şi continui să le căleşti împreună 1 minut.
Pui orezul şi frunzele de fenicul tocate, sare şi piper după gust, amesteci şi garnitura e gata, poţi să stingi focul.
Presari bucăţile de peşte cu sare şi piper şi le treci prin făină sau mălai care a trecut prin sita fină.
Le prăjeşti în uleiul rămas şi le oferi spre consum alături de orezul plăcut condimentat şi o salată de sezon.
Salau cu orez si rosii
Pofta buna!