Salau cu sos de fructe
PrinteazaSalau cu sos de fructe din: salau, fructe, otet, zahar, lamaie, scortisoara, vin, sare, piper, ceapa, cuisoare, patrunjel.
- 1 kg şalău sau 1 peşte întreg
- fructe de sezon
- 2 linguri cu oţet
- 2 linguri cu zahăr
- 1/2 lămâie
- sare
- piper măcinat
- scorţişoară pisată
- 1 pahar cu vin alb
- 2 linguri cu ulei
- 1 ceapă
- cuişoare
- pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Curăţaţi şi tăiaţi ceapa, căliţi-o în ulei până devine transparentă.
Acoperiiţi cu vin alb şi daţi în clocot, după care puneţi fructele (struguri, prune, pepene galben şi piersici) tăiate felii, sare, cuişoare, oţet, zahăr, scorţişoară şi fierbeţi 15 min.
Peştele, cuirăţat de solzi şi de măruntaie, spălat, îl săraţi şi-l piperaţi, îl lăsaţi să stea cât fierbe sosull, apoi îl fierbeţi în apă, cu felii de lămâie, timp de 20 minute.
Scoateţi peştele, puneţi-l pe platou, turnaţi deasupra sosul de fructe, ornaţi cu felii de lămâie şi pătrunjel tocat. Serviiţi cu pâine proaspătă şi legume sote, lângă vin alb dulce.
Pofta buna!