Salau cu sos tomat si busuioc
PrinteazaSalau cu sos tomat si busuioc din: ceapa, usturoi, busuioc, ulei de masline, rosii, sare, piper, file de salau, lamaie.
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 2 legaturi de busuioc
- 2 linguri ulei de masline
- 1 cutie cu rosii decojite (400 g)
- sare
- piper
- 2 fileuri de salau
- zeama de la 1/2 lamaie
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 200C. Se curata ceapa si usturoiul si se taie felii subtiri.
Se spala busuiocul, se zvanta, se aleg frunzulitele si se toaca mai mare circa doua treimi din ele.
Se caleste ceapa in uleiul incins pana ce devine sticloasa, apoi se adauga usturoiul, se lasa si el putin sa se dunstuiasca si la sfarsit se pun rosiile din conserva, maruntite.
Se dau intr-un clocot si se gusta de sare si piper.Se intinde compozitia astfel preparata pe fundul unui vas de iena, se presara deasupra busuiocul tocat si peste el se asaza fileurile de peste spalate, zvantate, stropite cu zeama de lamaie, sarate si piperate pe fiecare parte.
Se baga la cuptor si se lasa la fiert aproximativ 20 de minute.
Se presara pestele cu busuiocul ramas si se serveste de preferinta cu paine de secara.
Pofta buna!