Salau cu usturoi si ceapa
PrinteazaSalau cu usturoi si ceapa din: salau, ceapa, ulei, bulion, usturoi, faina, vin, rosii, verdeata, piper, sare, cimbru.
- 1 kg salau
- 100 g ceapa uscata sau verde
- 150 ml ulei
- 50 g bulion
- 25 g usturoi uscat sau usturoi verde
- 60 g faina
- 150 ml vin alb
- 1 kg rosii mici
- 1 legatura verdeata
- piper
- sare
- cimbru
Mod de preparare:
Cureţi şalăul, îl speli bine, îi îndepărtezi pieliţa, apoi îl despici de-a lungul spinării. Scoţi fileurile, le tai bucăţi de mărime potrivită, le sărezi şi le treci prin făină, apoi le prăjeşti. In restul de ulei, căleşti ceapa tocată mărunt, presari peste ea făina rămasă şi stingi cu bulionul subţiat cu apă. Adaugi apoi usturoiul tăiat feliuţe, sarea şi piperul.
In acest sos, pui bucăţile de peşte prăjit, vinul şi roşiile curăţate de coajă şi de seminţe şi tăiate cuburi. Dai apoi vasul la cuptor şi urmăreşti până scade sosul. Când e gata, aşezi bucăţile de peşte pe farfurie, pui sosul de roşii deasupra şi presari pătrunjel verde tocat mărunt. Carnea de peşte va fi delicioasă, combinată cu acest sos.
Salau cu usturoi si ceapa
Pofta buna!