Salau cu legume si sos de vin din: morcovi, broccoli, mazare, sare, fileuri de salau, piper, unt, tarhon, supa de peste, galbenusuri, vermut, suc de lamaie, coaja de lamaie, ulei de masline, zahar. Ingrediente: 2 morcovi 300 g broccoli 100 g mazare mange tout sare 4 fileuri de salau cu piele (a 160 g) piper 2 […]
Salau in foitaj
PrinteazaSalau in foitaj din: salau, jambon, mac, lamaie, ou, patrunjel, sare, piper.
Carnea de salau oferă o serie de vitamine și minerale esențiale, inclusiv vitamina B12, seleniu, potasiu și fosfor. Acești nutrienți sunt implicați în metabolismul energetic, susținerea sistemului nervos și întărirea sistemului osos.
Comparativ cu alte tipuri de carne, salaul are un conținut scăzut de calorii și grăsimi. Acest lucru îl face o opțiune bună pentru cei care doresc să consume o dietă mai sănătoasă și să controleze aportul caloric.
Datorită conținutului său bogat de acizi grași omega-3, salaul poate susține sănătatea creierului, contribuind la îmbunătățirea funcției cognitive și reducerea riscului de tulburări neurologice, cum ar fi boala Alzheimer.
Acizii grași omega-3 din salau ajută la reducerea nivelului de trigliceride și a colesterolului rău (LDL) din sânge, ceea ce poate reduce riscul de boli cardiovasculare, cum ar fi atacul de cord și accidentul vascular cerebral.
Ingrediente:
- 600 g file de şalău
- 500 g aluat de foitaj
- 150 g jambon crud-uscat
- 1 lămâie
- 50 g mac
- 1 ou
- 1 legătură pătrunjel
- sare şi piper
Mod de preparare:
Fileul se stropeşte cu zeamă de lămâie; se presară sare şi piper. Se întinde o foaie de aluat groasă de 3 mm şi se decupează două contururi de peşte.
Se aşază într-o tavă unul dintre ele şi se tapetează cu felii subţiri de jambon. Se presară pătrunjel tocat mai mare, apoi se aşază peştele. Se acoperă cu celălalt contur de peşte.
Se unge cu ou bătut plăcinta rezultată şi se presară mac. Se dă tava la cuptor, la foc potrivit, cca 45 minute. Apoi se scoate din cuptor şi se lasă 5 minute înainte de a se tăia.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!