Salau in sos de Riesling

Printeaza

Salau in sos de Riesling din: file de salau, carne afumata, riesling, apa, smantana, ou, lamaie, gelatina, patrunjel, lamaie.

Ingrediente:

  • 4 bucati file de salau a cite 200 g
  • 50 g carne afumata
  • 4 linguri de Riesling
  • 1 ceasca de apa
  • 1 pahar de smantana
  • 1 galbenus de ou
  • suc de lamiie
  • 1 lingura de gelatina pentru alimente
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lamiie
  • sare

 

Mod de preparare:

Pestele se curata si se acreste. Carnea afumata se taie in cuburi si se pune la fript, apoi se pun la fript fileurile de peste, fiecare parte timp de 3 minute pina primesc o culoare maronie.

Se toarna Riesling, se pune capacul si la cea mai mica flacara se frige inabusit timp de 10 minute.

Se scoate pestele, se sareaza usor si se tine la cald pe o plita incalzita in prealabil. Se amesteca gelatina in apa si se adauga la zeama fripturii dupa care se da citeva clocote.

Se pune galbenusul in smintina si se amesteca in sosul care nu mai clocoteste. Se ia oala de pe cuptor si se adauga sare dupa gust.

Se toarna apoi sosul peste fileurile de peste si se garniseste cu patrunjel verde taiat si cu felii de lamiie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.