Salau in sos picant
PrinteazaSalau in sos picant din: salau, unt, telina, ceapa, morcov, foaie de dafin, vin alb, sare, piper boabe, verdeata, lamaie, rosie.
- 1 kg salau
- 2 linguri cu unt
- 1 telina
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 foaie de dafin
- 1 pahar cu vin alb
- sare
- piper boabe
- verdeata
- 1/2 lamaie
- 1 rosie
Mod de preparare:
Curăţaţi legumele, le tăiaţi julien, le căliţi împreună cu ceapa în unt. Când ceapa e transparentă stingeţi cu vin, puneţi sare, piper, dafin. Fierbeţi 15 min. Curăţaţi peştele, tăiaţi felii groase pe care le săraţi, lăsaţi 10 min peştele să stea cu sarea pe el, apoi puneţi feliile în sos.
Fierbeţi timp de 20 min la foc mic, cu felii de roşie şi de lămâie adăugate la fiert. Serviţi cu garnitură de cartofi natur, cu verdeaţă tocată deasupra, cu sau fără pâine şi vin alb uşor.
Pofta buna!