Şalău înăbuşit cu salată

Printeaza

Şalău înăbuşit cu salată din: file de salau, ulei de masline, salata verde, ardei gras, andive, ceapa rosie, vin alb sec, lamaie si otet balsamic.

Ingrediente:Salau_înabusit_cu_salata

  • 800 g file de slaau
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 salata verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 250 g andive
  • 1 ceapa rosie
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 lamaie
  • 4-5 linguri otet balsamic

 

Mod de preparare:

Presăraţi fileul de şalău cu sare şi piper şi puneţi-l într-o tigaie mare cu 3-4 linguri de ulei şi zeama de la jumătate de lămâie. Adăugaţi 100 ml vin şi acoperiţi tigaia cu un capac. Fierbeţi fileul înăbuşit circa 20-25 de minute sau până când se evaporă tot lichidul.

Intre timp, faceţi o salată din salata verde, ceapa, ardeiul gras şi andive. Potriviţi de sare şi piper şi condimentaţi cu zeamă de lămâie, ulei şi otet balsamic. Serviţi fileul de şalău înăbuşit, stropit cu zeamă de lămâie si cu salată.

Şalău înăbuşit cu salată

Salau_înabusit_cu_salata

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Salau n-am prea mancat

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.