Salau in jambon cu sos de marar
PrinteazaO reteta de salau in jambon cu sos de marar din: file de salau, jambon, unt, faina, lapte, smantana, marar, lamaie, sare si piper.
- 4 bucati file de salau (circa 150 g/bucata)
- 12 felii jambon crud uscat
- 50 g unt
- 1 lingura faina
- 250 ml lapte
- 200 ml smantana de gatit
- 1 legatura marar
- 1 lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi fileurile de eventualele oscioare rămase de la , filetare, apoi presăraţi-le cu sare şi piper. Puneţi pe fiecare câte 3-4 rămurele de mărar, apoi împachetaţi-le în câte 3 felii de jambon.
Puneţi fileurile astfel pregătite într-o tavă, pe hârtie de copt, stropiţi-le cu ulei amestecat cu 3-4 linguri zeamă de lămâie şi puneţi tava în cuptorul încins. Coaceti fileurile de şalău la foc mic circa 40 de minute. Intre timp, pentru sosul de mărar topiţi într-o tigaie untul, adăugaţi făina şi după 30-40 de secunde puneţi laptele, puţin câte puţin, amestecând încontinuu, pentru a nu se forma cocoloaşe.
In sosul format adăugaţi mărarul tocat mărunt, smântână, 2-3 linguri zeamă de lămâie şi potriviţi de sare şi piper. Lăsaţi sosul să mai fiarbă la foc mic 1 minut, apoi luaţi tigaia de pe foc. Serviţi fileul de şalău în jambon stropit cu sosul de mărar şi ornaţi cu feliuţe de lămâie.
Salau in jambon cu sos de marar
Pofta buna!
Foarte tare reteta de salau