Curcan Învelit în Bacon din: piept de curcan, bacon, ulei, rozmarin, sare, piper. Curcanul învelit reprezintă combinația perfectă între două dintre cele mai apreciate ingrediente în bucătăria modernă. Baconul nu doar că adaugă un plus de savoare cărnii de curcan, dar asigură și menținerea unei texturi suculente, transformând fiecare masă într-o adevărată sărbătoare a gusturilor. […]
Şalău cu legume şi alge
PrinteazaŞalău cu legume şi alge din: morcovi baby, ulei de masline, alge, otet balsamic, sos de soia, nucsoara, sare, piper, patrunjel, smantana, usturoi.
Ingrediente:
- 4 cartofi
- o ţelină
- 100 g unt
- 4 fileuri de şalău
- 200 g morcovi baby
- 100 ml ulei de măsline
- 100 g alge
- două linguri cu oţet balsamic
- o lingură cu sos de soia
- o jumătate de linguriţă cu nucşoară
- sare
- piper
- pătrunjel
- smâmtână
- usturoi
Mod de preparare Şalău cu legume şi alge:
Fileurile de şalău se spală, se scurg de apă, se ung cu unt amestecat cu nucşoară, sare şi piper după gust.
aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 20-30 de minute.
Cartofii se curăţă de coajă, se taie cuburi şi se fierb în apă cu sare. Ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie felii subţiri.
Morcovii baby se fierb, se scurg de apă şi se pun lângă cartofi.
Algele se înmoaie în apă rece circa 30 de minute, se scurg şi se toacă mărunt.
pun legumele într-un bol, se adaugă algele,oţetul balsamic, uleiul de măsline, sosul de soia, sare şi piper după gust.
presară pătrunjel tocat, se amestecă şi se servesc alături de fileurile de şalău calde.
Pofta buna!