Şalău cu legume la cuptor

Printeaza

Şalău cu legume la cuptor din: salau, vanata, ardei dulce, dovlecel, ciuperci, rosii, ulei, unt, zeama de lamaie, ulei, sos de soia, sare si piper.

 

Ingrediente:

  • 1 şalău(1,5 kg)
  • 1 vînătă
  • 1 ardei dulce
  • 1 dovlecel
  • 5-6 ciuperci
  • 2 roşii
  • 3 linguri ulei
  • 0,75 g unt

Pentru marinată:

  • zeama unei lămîi
  • 3-4 linguri ulei
  • 2 linguri sos de soia
  • sare
  • piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

Peştele întreg se curăţă de solzi, măruntaie, se fac cîte patru tăieturi pe ambele părţi. Ingredientele pentru marinată se amestecă, se unge cu ele peştele, se lasă la marinat pentru 30-40 minute.

Se dă la cuptor  cu marinata într-o tava unsă cu ulei pentru 40-45 minute la 180 de grade.

Cu 15 minute înainte de a fi gata, în tăieturi se pune untul.

Legumele curăţate se taie: ciupercile mari şi roşiile – în jumătăţi, vinetele şi dovleceii – druguleţi, ardeii – fidea măşcată.

Legumele tăiate se ung cu ulei şi se dau la cuptor la 180 de grade pentru 10-15 minute. Se sărează.

Peştele copt se serveşte cu legume, verdeaţă, felii de lămîie.

 

Şalău cu legume la cuptor

Salau_cu_legume_la_cuptor

Pofta buna!

 

 

 

Șalău la Cuptor în Stil Tradițional: Sănătos și Delicios

Șalău la Cuptor în Stil Tradițional: Sănătos și Delicios din: salau, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, rozmarin, cimbru, sare, piper, lamaie. Descoperă secretul unei mese delicioase și sănătoase cu această rețetă autentică de șalău la cuptor. Inspirată din bucătăria tradițională, această rețetă combină gustul unic al peștelui proaspăt cu aromele naturale ale ierburilor […]

Sote de salau cu legume

Sote de salau cu legume din: file de salau, ulei de masline, ceapa, ardei gras, dovlecei, rosii, usturoi, frunze de busuioc, sare, piper. Salaul este o sursă excelentă de proteine de calitate și acizi grași omega-3 benefici pentru sănătatea inimii și a creierului. Ingrediente: 500g de file de salau 2 linguri de ulei de măsline […]

Salau cu midii si ciuperci

Salau cu midii si ciuperci din: file de salau, supa de peste, vin alb, ceapa, sare, piper, midii, creveti, ciuperci, unt, faina, smantana, galbenusuri.   Ingrediente: 6 bucati file de salau 1 cana supa de peste 200 ml vin alb sec 2 linguri ceapa marunt tocata sare si piper alb macinat 12 midii vii, spalate […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.