Salau cu legume sote si vin rosu
PrinteazaSalau cu legume sote si vin rosu din: salau, vin, ceapa, dafin, piper, sare, unt, faina, morcovi, cartofi, sfecla, lamaie.
Carnea de salau este o sursă excelentă de proteine, care joacă un rol esențial în construirea și întreținerea țesuturilor corpului, inclusiv mușchii, pielea și părul.
Salaul este o sursă bună de acizi grași omega-3, în special acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). Acești acizi grași esențiali contribuie la sănătatea inimii, funcționarea creierului și reduc inflamațiile în corp.
Carnea de salau oferă o serie de vitamine și minerale esențiale, inclusiv vitamina B12, seleniu, potasiu și fosfor. Acești nutrienți sunt implicați în metabolismul energetic, susținerea sistemului nervos și întărirea sistemului osos.
- 1 şalău de 2-3 kg
- 1 cană cu vin roşu
- 1 ceapă
- 1 foaie de dafin
- piper boabe
- 2 linguri cu unt
- 1 lingură cu făină
- 500 g morcovi
- 500 g cartofi
- 1 sfecla roşie fiarta
- 1 lingură cu unt
- pătrunjel tocat
- 1/2 lămâie
- supă de legume
- sare
Mod de preparare:
Puneţi ingredientele într-o cratiţă mare să fiarbă câteva minute: 1 ceapa tăiată peştişori, 1 rădăcină de pătrunjel tăiată felii, piper boabe, foaie de dafin si sare.
Aşezaţi şalăul curăţat de solzi, golit şi crestat pe spate, adaugaţi vinul roşu, lăsaţi să fiarbă 30 minute la foc domol. Scoateţi peştele pe platoul de servit.
Strecuraţi zeama în alt vas, adăugaţi untul frecat pastă cu faina subţiată cu apă rece, fierbeţi 15 minute şi turnaţi peste peşte.
Pe platou aşezaţi legumele tăiate felii, trase în unt, stropite cu zeamă de lămâie şi decorate cu pătrunjel verde tocat fin.
Serviţi cu pâine proaspătă şi vin alb.
Pofta buna!