Şalău cu maioneză
PrinteazaŞalău cu maioneză
Ingrediente:
- şalău
- maioneză
- sare
- gogoşar
- lămiie
- măsline
- salată verde
- sos de maioneză
Mod de preparare:
Şalău cu maioneză: După ce şalăul este fiert, sărat şi apoi răcit, se curăţă de piele, se scoate şira spinării, apoi ţinîndu-l într-un şervet, se curăţă de toate oasele.
Se strînge apoi cu atenţie şervetul, alăturînd cele două părţi ale peştelui şi redîndu-i forma naturală.
Se potriveşte la loc capul, apoi se lasă să se răcească bine, ca să se prindă la loc carnea desfăcută şi fărîmiţată în timpul scoaterii oaselor (peştele fiind gelatinos carnea lui se prinde uşor la loc).
Se aranjează pe un platou lung, se modelează cu maioneză, imitînd solzii, se modelează ochii cu cerculeţe subţiri, tăiate din gogoşar, iar în jur se decorează cu felii de lămiie şi măsline sau cu foi de salată verde.
Se serveşte cu sos de maioneză.
Pofta buna!