Şalău meuniere
PrinteazaŞalău meuniere din: file de salau, unt gras, vin alb sec, suc de lamaie, patrunjel, faina, sare, piper.
- 4 bucati file de salau
- 4-5 linguri unt gras (80-85%)
- 1//4 cana vin alb sec
- sucul de la 1/2 lamaie
- 1 lingura patrunjel tocat
- faina
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Pudraţi peştele cu sare şi piper, tăvăliţi-l prin făină. Prăjiţi bucăţile de peşte în 2-3 linguri de unt topit (nu-l încingeţi până începe să se coloreze!), fără să le înghesuiţi prea mult în tigaie (dacă nu încap altfel, prăjiţi-le în două tranşe).
Când aţi terminat de prăjit peştele, adăugaţi în tigaie restul de unt şi lăsaţi pe foc până începe să se coloreze uşor. Luaţi de pe foc, turnaţi vinul, pătrunjelul, zeama de lămâie, sare şi piper după gust.
Turnaţi sosul fierbinte peste peşte şi serviţi imediat.
Şalău meuniere
Pofta buna!