Şalău mic pane
PrinteazaŞalău mic pane
Ingrediente:
- 1 kg şalău mic
- 2 linguri făină
- 2 ouă
- 1 lingură lapte
- pesmet
- sare
- 1 lămîie
- 4-5 linguri ulei
Mod de preparare:
Şalău mic pane: Se curăţă şalăii, se spală, se săreazăşi se lasă să stea o jumă-tate de oră. Fiecare şalău se usucă cu un şervet curat, se dă prin oul bătut cu o lingură de lapte, prin făină, apoi din nou prin ou şi prin pesmet.
Se ţine peştele cu o mînă de cap, iar cu cealaltă mînă de coadăşi se tăvăleşte bine prin pesmet, astfel încît să fie peste tot şi uniform îmbrăcat în pesmet.
Se prăjeşte în ulei încins, la foc mic, pentru ca să se rumenească frumos, fără să se ardă.
Se aşază pe farfurie şi se garniseşte cu lămîie tăiată sferturi.
Pofta buna!