Şalău cu morcovi

Printeaza

Şalău cu morcovi din: trunchiuri de salau, morcovi, ceapa, usturoi, miere, vin alb, portocale, lamaie, pudra de curry, sare, piper, ulei de masline, patrunjel, tarta de malai, smantana.

Ingrediente:Salau_cu_morcovi

  • 4 trunchiuri de salau
  • un kg morcovi
  • 3 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • o lingura de miere
  • 500 ml vin alb sec
  • doua portocale
  • o lamaie
  • o lingurita cu pudra de curry
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • patrunjel
  • tarta de malai
  • smantana

 

Mod de preparare:

Morcovii se curăţă de coajă, se spală, se taie în jumătăţi, apoi felii potrivit de groase. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori sau felii subţiri.

Portocalele se spală, se taie în jumătăţi şi se presează ca să se obţină sucul. Se încing patru linguri cu ulei, se pune ceapa şi se căleşte cinci minute.

Se adaugă morcovii, se călesc zece minute, apoi se toarnă jumătate din cantitatea de vin, o cană cu apă, pudra de curry şi mierea.

Se condimentează, se fierb până scade sosul format, se ia cratiţa de pe foc şi se păstrează la cald.

Şalăul se spală, se îndepărtează şira spinării şi se taie în jumătăţi. Se unge cu ulei, se condimentează şi se aşază într-o tavă.

Se toarnă vinul rămas, se pun deasupra felii de lămâie, usturoi, se presară pătrunjel tocat, se adaugă puţină apă şi se coace în cuptorul încins circa 35 de minute.

Pestele se serveste alaturi de morcovii calzi, cu turta de malai sau cu smantana

Şalău cu morcovi

Salau_cu_morcovi

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.