Salau de Nil cu legume
PrinteazaO reteta de salau de Nil cu legume din: salau de Nil, suc de lamaie, morcovi, fasole verde, ulei, unt, sare, piper, faina, ulei de masline, patrunjel, busuioc si frunze de oregano.
- 4 fileuri de salau de Nil fara piele
- sucul de la o lamaie
- 600 g legume tinere (morcovi, fasole verde)
- 3 linguri ulei
- 3 linguri unt
- sare
- piper
- 1-2 linguri faina
pentru sos:
- 4 linguri ulei de masline
- 1 legatura patrunjel
- 1 mana frunze de busuioc proaspat
- 1 lingura frunze de oregano
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se îndepărtează cu penseta eventualele oase rămase în fileuri şi se şterg cu un prosop umed. Se aşază într-un castron şi se stropesc cu suc de lămâie pe ambele feţe; se aşază la frigider şi se lasă să se marineze. Se prepară sosul: se amestecă verdeţurile şi se stropesc cu ulei; se amestecă, se sărează şi se pipereaza.
Se curăţă legumele şi se taie mărunt. Se încing într-o tigaie mare 1 lingură ulei si 2 linguri unt; se prăjesc puţin legumele şi se călesc cca 8 min. Se şterg bucăţile de peşte şi se pudrează cu făină pe ambele feţe; se piperează.
Se prăjesc într-o tigaie adâncă în restul de ulei şi de unt, la foc moale, pe ambele feţe. Se repartizează legumele înăbuşite pe farfurii calde şi se aşază deasura peştele; se stropeşte cu sos de verdeaţă. Se poate oferi alături o garnitură de orez.
Salau de Nil cu legume
Pofta buna!
Incoming search terms:
- salau de nil
- salau de nil la cuptor
- salau de nil retete
E buna salata, dar se gaseste salaul de nil la noi?