Şalău pane cu mujdei

Printeaza

Şalău pane cu mujdei

Ingrediente:Şalău pane cu mujdei

  • l,2kg file de şalău
  • 250nd ulei pentru prăjit
  • 200g făină
  • 2-4 linguri lapte
  • 3 ouă
  • 1 lămâie
  • 1 linguriţă rasă cimbru sfărâmat mărunt
  • un vârf de cuţit praf de copt
  • 1 leg. pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Din făină, gălbenuşuri, cimbru, praf de copt, lapte şi un pic de sare se face un aluat moale. Se acoperă castronul cu un şervet de bucătărie şi se pune deopar­te.

Se spală fileurile de peşte cu apă rece, se taie apoi fiecare fileu în 4-5 bucăţi, se pun într- un castron mai mare şi se stoar­ce peste acestea zeama unei lămâi.

Se adaugă şi 3-4 linguri de ulei, un praf de sare, precum şi pătrunjelul, tocat cât mai mărunt, apoi se pune castronul la frigider, pentru 20-30 de minute.

Se bat spumă albuşurile de ou şi se amestecă cu aluatul pus deoparte. Se trec bucăţile dp. peşte prin aluat, după care se pun în uleiul bine încins şi se prăjesc, la foc mic, câte 6-7 minute pe fiecare parte.

Pe măsură ce bucăţile de peşte se prăjesc, se scot şi se pun să se scurgă de ulei pe şerveţele ab­sorbante.

Se servesc bucăţile de peşte cu garnitură de cartofi şi roşii coapte şi cu mujdeiul. Se ornează platoul cu salată verde, felii de lămâie şi pătrunjel tocat mărunt.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bun salaul pane. Intotdeauna mi-a placut peste alb pane

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.