Şalău pane cu mujdei
PrinteazaŞalău pane cu mujdei
- l,2kg file de şalău
- 250nd ulei pentru prăjit
- 200g făină
- 2-4 linguri lapte
- 3 ouă
- 1 lămâie
- 1 linguriţă rasă cimbru sfărâmat mărunt
- un vârf de cuţit praf de copt
- 1 leg. pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Din făină, gălbenuşuri, cimbru, praf de copt, lapte şi un pic de sare se face un aluat moale. Se acoperă castronul cu un şervet de bucătărie şi se pune deoparte.
Se spală fileurile de peşte cu apă rece, se taie apoi fiecare fileu în 4-5 bucăţi, se pun într- un castron mai mare şi se stoarce peste acestea zeama unei lămâi.
Se adaugă şi 3-4 linguri de ulei, un praf de sare, precum şi pătrunjelul, tocat cât mai mărunt, apoi se pune castronul la frigider, pentru 20-30 de minute.
Se bat spumă albuşurile de ou şi se amestecă cu aluatul pus deoparte. Se trec bucăţile dp. peşte prin aluat, după care se pun în uleiul bine încins şi se prăjesc, la foc mic, câte 6-7 minute pe fiecare parte.
Pe măsură ce bucăţile de peşte se prăjesc, se scot şi se pun să se scurgă de ulei pe şerveţele absorbante.
Se servesc bucăţile de peşte cu garnitură de cartofi şi roşii coapte şi cu mujdeiul. Se ornează platoul cu salată verde, felii de lămâie şi pătrunjel tocat mărunt.
Pofta buna!
Foarte bun salaul pane. Intotdeauna mi-a placut peste alb pane