Salau pane cu sos

Printeaza

Salau pane cu sos din: fileuri de salau, ou, bicarbonat de sodiu, bere, faina, sare, ulei, lamaie, nuci, cartofi, usturoi, ulei, sare, otet.

Ingrediente:

  • 3 fileuri de salau
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 150 ml bere
  • 30 g faina
  • sare
  • 20 ml ulei
  • 1 lamaie

pentru sos:

  • 250 g nuci macinate
  • 2 cartofi fierti
  • 3-4 catei de usturoi
  • 100 ml ulei
  • sare
  • otet

 

Mod de preparare:

Sărezi fileurile spălate şi uscate şi le treci printr-un amestec de ou bătut, bere, bicarbonat, făină şi puţină sare.

Aşezi fileurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei şi le rumeneşti în cuptorul preîncălzit, la foc iute 10 minute, apoi alte 5-10 minute la foc mediu.

Pentru sos, freci bine nucile cu lingura de lemn, iar când se leagă, adaugi usturoiul pisat, cartofii fierţi, decojiţi şi daţi pe râzătoare, uleiul şi oţet după gust.

Salau pane cu sos

Salau_pane_cu_sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.