Salau pane
PrinteazaSalau pane
- 1 kg file de şalău
- 2 ouă
- 200 g făină
- 200 g pesmet
- un pachet de unt
- condimente după gust
Mod de preparare:
Speli bucăţile de peşte foarte bine şi te asiguri că, deşi e file, nu mai are oase. Il usuci cu un şervet curat (şi care nu lasă scame) şi-l treci prin făină, ou, pesmet, ou şi iar făină.
Pui tot pachetul de unt în tigaie şi când s-a topit complet aşezi bucăţile de peşte să se prăjească. Le întorci cu grijă să nu se rupă, iar focul trebuie să fie potrivit.
Datorită crustei şi a faptului că-l prăjeşti în unt va avea un gust delicios. Obligatoriu când îl serveşti să pui alături de peşte pe farfurie şi câteva felioare de lămâie.
Poftă bună!
Ce garnitura imi recomandati pentru acest salau pane?