Şalău pe pat de fasole aromată
PrinteazaO reteta de salau pe pat de fasole aromata din: salau, fasole verde, unt, bacon, sare, piper, rozmarin, ulei de masline, usturoi, patrunjel, otet balsamic, migdale si lamai.
- 8 fileuri şalău
- 800 g fasole verde fideluţă
- 50 g unt
- 100 g bacon afumat
- sare grunjoasă
- piper alb măcinat
- o crenguţă rozmarin
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 fire usturoi
- pătrunjel
- 2-3 picături oţet balsamic
- 1-2 linguri migdale măcinate
- 2 lămâi
Mod de preparare:
Se ung fileurile de şalău cu ulei, se stropesc cu zeama de la o lămâie şi se presară pe deasupra sare şi piper.
Se înfăşoară în folie de plastic şi se lasă la rece 1 -2 ore.
Intre timp, se alege fasolea, se rup codiţele, se spală si se opăreşte maximum 15 minute în apă clocotită cu sare.
Se scoate în sită cu atenţie să nu se rupă şi se lasă să se răcorească.
Separat, se feliază baconul, se taie cubuleţe, care se rumenesc în sucul propriu.
Se adaugă migdalele măcinate şi se prăjesc şi ele uşor.
Se topeşte untul, se căleşte usturoiul în unt şi apoi se pune fasolea.
Se presară baconul şi migdalele şi se amestecă uşor.
Se stropesc cu oţet aromatic şi zeamă de lămâie.
Se coace şalăul pe grătar şi se serveşte cu salata de fasole verde.
Se ornează cu pătrunjel tocat mărunt şi cu rozmarin.
Şalău pe pat de fasole aromată
Pofta buna!