Şalău pe pat de spanac

Printeaza

Şalău pe pat de spanac

Ingrediente:Şalău pe pat de spanac

  • 800g file de şalău
  • 500g spanac
  • 500ml lapte
  • 1 ceapă
  • 200g unt
  • 100ml sos de soia 1 căpăţănă usturoi
  • 1 lămâie
  • 1 ardei iute
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Şalăul se filetează şi se ţine aproximativ 1 oră în lapte. Se şterge, se sărează, se piperează şi se pune la prăjit în unt. Când e aproape de rumenire, se adaugă 4 căţei de usturoi tăiaţi în feliuţe. Când peştele s-a ru­menit, se stinge cu zeama de la o jumătate de lămâie.

Spanacul se fierbe până se frăgezeşte (dacă e congelat se dă doar într-un clocot) şi se toacă mărunt. In 100 g unt se rumeneşte ceapa tocată şi- 2-3 căţei de usturoi tocaţi mărunt şi se adaugă spanacul.

După apro­ximativ 15 minute se adaugă sucul de la cealaltă jumătate de lămâie şi se potriveşte de sare şi piper.

Intr-o tigaie se pun sosul de soia, câteva rondele de ceapă, ardeiul iute tăiat în feliu­ţe şi se dă în clo­cot 1 minut.

Se aşază pe fi­ecare farfurie un strat de spa­nac, deasupra se aşază peştele şi se stropeşte cu sos din belşug.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.