Şalău pe pat de spanac
PrinteazaŞalău pe pat de spanac
- 800g file de şalău
- 500g spanac
- 500ml lapte
- 1 ceapă
- 200g unt
- 100ml sos de soia 1 căpăţănă usturoi
- 1 lămâie
- 1 ardei iute
- sare
- piper
Mod de preparare:
Şalăul se filetează şi se ţine aproximativ 1 oră în lapte. Se şterge, se sărează, se piperează şi se pune la prăjit în unt. Când e aproape de rumenire, se adaugă 4 căţei de usturoi tăiaţi în feliuţe. Când peştele s-a rumenit, se stinge cu zeama de la o jumătate de lămâie.
Spanacul se fierbe până se frăgezeşte (dacă e congelat se dă doar într-un clocot) şi se toacă mărunt. In 100 g unt se rumeneşte ceapa tocată şi- 2-3 căţei de usturoi tocaţi mărunt şi se adaugă spanacul.
După aproximativ 15 minute se adaugă sucul de la cealaltă jumătate de lămâie şi se potriveşte de sare şi piper.
Intr-o tigaie se pun sosul de soia, câteva rondele de ceapă, ardeiul iute tăiat în feliuţe şi se dă în clocot 1 minut.
Se aşază pe fiecare farfurie un strat de spanac, deasupra se aşază peştele şi se stropeşte cu sos din belşug.
Pofta buna!