Salau rasol cu sos din vin alb
PrinteazaSalau rasol cu sos din vin alb
Ingrediente:
- 1 kg şalău
- 100 g ceapă
- 100 g morcovi
- 100 g ţelină
- 100 ml vin alb
- o lămâie
- 100 g unt
- 50 g făină
- 3 ouă
- piper
- sare
Mod de preparare:
Ceapa, morcovii şi ţelina le fierbi în apă cu sare şi piper, timp de 30 de minute. Adaugi peştele şi mai fierbi încă 10 minute.
Laşi peştele să se răcească în zeama în care a fiert, apoi îl aşezi pe un platou. Topeşti untul într-o cratiţă, încorporezi făina şi o căleşti fără a se rumeni. Stingi cu 300 ml zeamă în care a fiert peştele, laşi să fiarbă 15 minute, amestecând tot timpul cu o paletă.
Tragi cratiţa de pe foc, laşi să se răcească, adaugi gălbenuşurile amestecate cu vinul şi zeama de lămâie. Laşi să mai fiarbă câteva minute, potriveşti gustul de sare şi strecori.
Salau rasol cu sos din vin alb
Pofta buna!