Salau rasol cu sos din vin alb

Printeaza

Salau rasol cu sos din vin alb

Salau rasol cu sos din vin alb

Ingrediente:

  • 1 kg şalău
  • 100 g ceapă
  • 100 g morcovi
  • 100 g ţelină
  • 100 ml vin alb
  • o lămâie
  • 100 g unt
  • 50 g făină
  • 3 ouă
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Ceapa, morcovii şi ţelina le fierbi în apă cu sare şi piper, timp de 30 de minute. Adaugi peştele şi mai fierbi încă 10 minute.

Laşi peştele să se răcească în zeama în care a fiert, apoi îl aşezi pe un platou. Topeşti untul într-o cratiţă, încorporezi făina şi o căleşti fără a se rumeni. Stingi cu 300 ml zeamă în care a fiert peştele, laşi să fiarbă 15 minute, amestecând tot timpul cu o paletă.

Tragi cratiţa de pe foc, laşi să se răcească, adaugi gălbenuşurile ameste­cate cu vinul şi zeama de lămâie. Laşi să mai fiarbă câte­va minute, potriveşti gustul de sare şi strecori.

Salau rasol cu sos din vin alb

Salau rasol cu sos din vin alb

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.