Salau rasol cu verdeata
PrinteazaSalau rasol cu verdeata din: salau, cartofi, verdeata, sare, piper, otet, zahar, vin, coriandru, lamaie, ulei, ceapa.
Carnea de salau este o sursă excelentă de proteine, care joacă un rol esențial în construirea și întreținerea țesuturilor corpului, inclusiv mușchii, pielea și părul.
Salaul este o sursă bună de acizi grași omega-3, în special acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). Acești acizi grași esențiali contribuie la sănătatea inimii, funcționarea creierului și reduc inflamațiile în corp.
Carnea de salau oferă o serie de vitamine și minerale esențiale, inclusiv vitamina B12, seleniu, potasiu și fosfor. Acești nutrienți sunt implicați în metabolismul energetic, susținerea sistemului nervos și întărirea sistemului osos.
- 1 kg şalău
- 1 kg cartofi
- verdeaţă tocată
- sare
- piper boabe
- 2 linguri cu oţet
- 1 lingură cu zahăr
- 1 pahar cu vin
- coriandru
- 1/2 lămâie
- 2 linguri cu ulei
- 1 ceapă cu 2-3 cuişoare înfipte în ea
Mod de preparare:
Puneţi la fiert 2 l de apă cu oţet, sare, 1 ceapă tăiată în patru, piper boabe, coriandru şi cuişoare înfipte în ceapă, un pahar de vin. Când lichidul dă în clocot, micşoraţi flacăra şi aşezaţi peştele, curăţat şi spălat.
Umblaţi cu atenţie, ca să-l aşezaţi pe fundul vasului. Fierbeţi încet 20 min, scoateţi peştele pe un platou şi acoperiţi-l cu sos făcut din ulei, zeamă de lămâi e, sare şi zahăr.
Presăraţi cu verdeaţă, umpleţi platoul cu garnitura de cartofi fierţi în apăi cu sare, serviţi totul cald, cu sau fară pâine, lângă vin alb demisec.
Pofta buna!