Salau la gratar cu lamaie din: salau, ulei, marar, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 4 bucati salau ulei marar sare piper o lamaie Mod de preparare: Peştele se eviscerează, se spală, se filetează, după care se spală din nou cu apă rece şi se usucă pe şervete de hârtie de bucătărie. Se încinge bine […]
Salau rasol
PrinteazaSalau rasol din: salau, telina, pastarnac, morcov, patrunjel, cartofi, lamaie, salata verde, sare.
Ingrediente:
- 1 salau de 1,5 kg
- 1 telina
- 1 pastarnac
- 1 morcov
- 1 patrunjel radacina
- 2 cartofi
- 1 lamaie
- 1 legatura patrunjel verde
- 2-3 frunze de salata verde
- sare
Mod de preparare:
Salau rasol: Cureti legumele si le pui la fiet cu putina sare. Dupa ce a fiert zarzavatul, adaugi zeama de lamaie si pui pestele la fiert.
Vasul trebuie sa fie mai mare, pentru ca pestele sa fie fiert intreg.
Pestele trebuie sa fiarba foarte incet, la foc mic, pentru ca trebuie sa ramana intreg.
Dupa ce a fiert pestele, il scoti, il asezi intreg pe un platou, peste cateva frunze de salata spalate, uscate si asezate frumos pe platou.
Tai legumele felii si ornezi pestele de jur-imprejur. Deasupra asezi felii de lamaie si patrunjel tocat marunt.
Sfat: Adauga 1 lingura de otet in apa in care fierbi pestele si acesta nu se va sfarama.
Pofta buna!
Salau cu legume si sos de vin din: morcovi, broccoli, mazare, sare, fileuri de salau, piper, unt, tarhon, supa de peste, galbenusuri, vermut, suc de lamaie, coaja de lamaie, ulei de masline, zahar. Ingrediente: 2 morcovi 300 g broccoli 100 g mazare mange tout sare 4 fileuri de salau cu piele (a 160 g) piper 2 […]
Pofta buna!