Salau roscat
PrinteazaSalau roscat
- 1 kg file şalău (cod sau merluciu)
- l/2 cană făină
- l/2 cană lapte
- 3-4 linguri ulei
- l00g unt
- 100 ml ulei
- 2 linguriţe boia iute
- l/4 linguriţă cimbru uscat
- l/4 linguriţă nucşoară
- 1 banană nu foarte coaptă
- 1lămâie (sau 2 lămâiţe verzi)
- leg. pătrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Se amestecă faina, boiaua, cimbrul, sarea pe o farfurie întinsă. Se pune laptele într-un castron şi în el se pun fileurile de peşte.
Se încinge uleiul într-o tigaie încăpătoare, la foc mediu. Se iau fileurile, se scurg puţin, se dau prin făină şi se pun în tigaie.
Se rumenesc pe ambele părţi (cam 4 minute pe fiecare parte, dacă au o grosime de 2-3 cm).
Se scot pe o farfurie tapetată cu şerveţele şi se acoperă. Se spalătigaia, se şterge bine şi se topeşte untul la foc mediu.
Se adaugă alunele zdrobite, nucşoara şi sarea. Se prăjesc aproximativ 3 minute până ce alunele devin uşor maronii. Se adaugă banana tocată mărunt şi se prăjesc încă un minut, amestecând doar cât să se încingă.
Se ia de pe foc, se adaugă sucul de lămâie şi pătrunjelul tocat şi se amestecă. Se pun fileurile pe farfurii încinse (în cuptor), se toarnă sos peste ele şi se servesc cu vin alb.
Pofta buna!