Salau in sos cu legume – reteta gustoasa
PrinteazaSalau in sos cu legume din: morcovi, broccoli, mazare, sare, fileuri de salau, piper, unt, tarhon, supa de peste, galbenusuri, vermut, suc de lamaie, coaja de lamaie, ulei de masline, zahar.
- 2 morcovi
- 300 g broccoli
- 100 g mazare mange tout
- sare
- 4 fileuri de salau cu piele (a 160 g)
- piper
- 2 linguri unt
- 1/2 legatura tarhon
- 400 ml supa de peste
- 4 galbenusuri
- 2 linguri vermut sec
- sucul si coaja rasa de la o lamaie
- 1 lingura ulei de masline
- zahar
Mod de preparare:
Se pregătesc legumele, eventual se taie bucăţi şi se fierb în apă cu sare cca 5 min.
Se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă; se păstrează la cald. Se spală peştele, se şterge, se sărează şi se piperează.
Se prăjeşte în unt încins, mai întâi 3 min. pe partea cu pielea, apoi se întoarce şi se mai prăjeşte 3 min.
Se păstrează la cald în cuptorul încălzit.
Pentru sos, se spală tarhonul, se şterge şi se toacă frunzuliţele. Se aşază într-un castron de metal, cu supă de peşte, gălbenuşuri, vermut, coajă rasă si suc de lămâie, şi se bat în bain-mărie la foc mijlociu până ce sosul capătă o consistenţă cremoasă.
Se ia vasul de pe foc şi se înglobează uleiul bătând cu telul. Se condimentează sosul cu sare, piper şi zahăr. Se aşază pe farfurii şalăul cu legume.
Inainte de servire se mai bate sosul cu telul, se toarnă deasupra şi se serveşte imediat.
Se ornează după gust.
Salau in sos cu legume
Pofta buna!