Salau cu sos tomat, busuioc si usturoi

Printeaza

Salau cu sos tomat, busuioc si usturoi din: ceapă, usturoi, busuioc, ulei de măsline, rosii, sare, piper, file de salau, zeama de lamaie.

 

Ingrediente:

  •  1 ceapă
  •  2 căţei de usturoi
  •  2 legături de busuioc
  •  2 linguri ulei de măsline
  •  400 g roşii
  •   sare, piper
  •  2 fileuri de şalău
  •  zeama de la 1/2 lămâie

Mod de preaprare:

Cureţi ceapa şi usturoiul şi le tai felii subţiri. Speli busuiocul, îl zvânţi, alegi frunzele şi le toci mai mare.

Căleşti ceapa cu puţină apă şi cu uleiul de măsline, adaugi usturoiul şi, la sfârşit, pui roşiile opărite, decojite şi tăia­te mărunt.

Dai totul într-un întinzi compoziţia preparată într-un vas de yena, presari busuiocul tocat şi, deasupra, aşezi fileurile de şalău spă­late, zvântate şi stropite cu zeamă de lămâie. Dai vasul la cuptorul încălzit în prealabil, circa 20 de minute.

Serveşti preparatul, de preferinţă, cu pâine de secară.

 

Salau cu sos tomat, busuioc si usturoi

Salau_cu_sos_tomat_busuioc_si_usturoi

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.