Salau cu sos tomat, busuioc si usturoi
PrinteazaSalau cu sos tomat, busuioc si usturoi din: ceapă, usturoi, busuioc, ulei de măsline, rosii, sare, piper, file de salau, zeama de lamaie.
Ingrediente:
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 2 legături de busuioc
- 2 linguri ulei de măsline
- 400 g roşii
- sare, piper
- 2 fileuri de şalău
- zeama de la 1/2 lămâie
Mod de preaprare:
Cureţi ceapa şi usturoiul şi le tai felii subţiri. Speli busuiocul, îl zvânţi, alegi frunzele şi le toci mai mare.
Căleşti ceapa cu puţină apă şi cu uleiul de măsline, adaugi usturoiul şi, la sfârşit, pui roşiile opărite, decojite şi tăiate mărunt.
Dai totul într-un întinzi compoziţia preparată într-un vas de yena, presari busuiocul tocat şi, deasupra, aşezi fileurile de şalău spălate, zvântate şi stropite cu zeamă de lămâie. Dai vasul la cuptorul încălzit în prealabil, circa 20 de minute.
Serveşti preparatul, de preferinţă, cu pâine de secară.
Salau cu sos tomat, busuioc si usturoi
Pofta buna!