Salau cu susan si sos de smantana
Printeaza
O reteta de salau cu susan, sos de smantana, unt, faina, boia, usturoi, ardei gras, salvie, seminte de susan, ou si ulei.
Ingrediente:
- 4 fileuri de şalău (100 g/buc.)
- unt cât o nucă
- 1 lingură făină
- 2 căni lapte
- 1 linguriţă boia
- 2 căţei usturoi
- 1/2 ardei gras tăiat cubuleţe
- câte o lingură de pătrunjel şi salvie
- 100 g seminţe de susan
- 1 ou
- 3 linguri ulei
- 2 linguri smântâna
Mod de preparare:
Trebuie să pregăteşti întâi sosul pentru care cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui la călit în untul topit. După ce s-a aurit, pui făina, amesteci repede şi torni laptele amestecând continuu.
După ce ai amestecat, astfel încât făina să se omogenizeze cu laptele, pui ardeiul gras tăiat cubuleţe, poţi folosi două culori şi laşi să fiarbă. După ce au fiert ardeii, pui amestecul de boia şi salvie, pătrunjelul şi la final smântână.
Tai fileurile în bucăţi mai mici astfel încât fiecare porţie să aibă 2 bucăţi de peşte. Baţi oul ca pentru omletă, treci peştele prin ou şi susan, încingi uleiul în tigaie şi prăjeşti peştele.
Scoţi bucăţile pe o farfurie acoperită cu şervete de hârtie care să absoarbă surplusul de grăsime. Aduci la masă fiecare porţie alături de bucheţele de broccoli fiert şi sosul de smântână.
Pofta buna!