Şalău cu tarhon, vin şi portocale
PrinteazaO reteta de salau cu tarhon, vin si portocale din: salau, portocala, tarhon, usturoi, ulei de masline si vin alb sec.
- 2 peşti (şalău), curăţaţi, spălaţi şi uscaţi cu un prospop de hârtie
- ½ portocală, tăiată felii, şi sucul de la cealaltă jumătate
- 1 legătură de tarhon, mărunţită
- 3 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 pahar de vin alb sec
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 190° C. Se crestează uşor pielea de la peşte de 3-4 ori pe fiecare parte, apoi se asezonează după gust. Se umple fiecare peşte cu 2-3 felii de portocală şi se aşază într-un vas temorezistent.
Se amestecă tarhonul cu usturoiul, sucul de portocală şi uleiul de măsline. Şi se toarnă amestecul în vas, deasupra peştelui. Se adaugă vinul, apoi se dă vasul la cuptor 15-20 de minute.
Şalău cu tarhon, vin şi portocale
Pofta buna!