Salau umplut cu migdale si nuci
PrinteazaO reteta delicioasa de salau umplut cu migdale si nuci din: salau, ceapa, telina, piper alb, chifla, migdale, nuci, ceapa verde, suc de lamaie, sare, nuca si zeama de peste.
Ingrediente:
- 1 şalău de 1500 – 200 gr curăţat
- 1 ceapă
- 1 ţelină sărată
- piper alb
- 1/2 păinişoară (chiflă)
- 1 ceaşcă de lapte călduţ
- 100 gr migdale rase
- nuci
- puţină ceapă verde
- 1 gălbenuş
- 2 linguri de suc de lămâie
- sare
- nucă de India rasă
- zeama de peşte
Mod de preparare:
Curăţăm ceapa şi o tăiem mărunt. Amestecăm cu ţelina şi piperul şi cu ele condimentăm peştele, frecându-l şi pe dinafară şi pe dinăuntru. Acoperim apoi şalăul cu o folie de aluminiu şi-l lăsăm să se odihnească, între timp, amestecăm chifla muiată în lapte cu migdalele, nucile, gălbenuşul, ceapa verde şi cu sucul de lămâie.
Le condimentăm cu piper, sare şi nucă de India. Cu această pastă umplem şalăul şi-l prindem cu o scobitoare, ca să nu se desfacă. Zeama de peşte o turnăm în vasul ZEPTER, iar şalăul îl aşezăm pe plasa care intră în vas. Acoperim vasul cu capacul şi fierbem. La sfârşit micşorăm focul şi mai fierbem înăbuşit peştele încă 15 minute,