Salau umplut cu migdale si nuci

Printeaza

O reteta delicioasa de salau umplut cu migdale si nuci din: salau, ceapa, telina, piper alb, chifla, migdale, nuci, ceapa verde, suc de lamaie, sare, nuca si zeama de peste.

Ingrediente:Salau umplut cu migdale si nuci

  • 1 şalău de 1500 – 200 gr curăţat
  • 1 ceapă
  • 1 ţelină sărată
  • piper alb
  • 1/2 păinişoară (chiflă)
  • 1  ceaşcă de lapte călduţ
  • 100 gr migdale rase
  • nuci
  • puţină ceapă verde
  • 1 gălbenuş
  • 2  linguri de suc de lămâie
  • sare
  • nucă de India rasă
  • zeama de peşte

 

Mod de preparare:

Curăţăm ceapa şi o tăiem mărunt. Amestecăm cu ţelina şi piperul şi cu ele condimentăm peştele, frecându-l şi pe dinafară şi pe dinăuntru. Acoperim apoi şalăul cu o folie de aluminiu şi-l lăsăm să se odihnească, între timp, amestecăm chifla muiată în lapte cu migdalele, nucile, gălbe­nuşul, ceapa verde şi cu sucul de lămâie.

Le condimentăm cu piper, sare şi nucă de India. Cu această pastă umplem şalăul şi-l prindem cu o scobitoare, ca să nu se desfacă. Zeama de peşte o turnăm în vasul ZEPTER, iar şalăul îl aşezăm pe plasa care intră în vas. Acoperim vasul cu capacul şi fierbem. La sfârşit mi­cşorăm focul şi mai fierbem înăbuşit peştele încă 15 minute,

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.