Salau umplut cu visine
PrinteazaSalau umplut cu visine
Ingrediente:
- 1şalău mai mare
- 100 ml ulei
- 1 lămâie
- 1linguriţă scorţişoară
- 200g vişine proaspete sau uscate
- 2 cepe
- 1 legatura pătrunjel
- 200g migdale sau nuci pisate
- 100 ml lapte
- 100 g sâmburi întregi de nuci sau de migdale
- 100 ml vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Salau umplut cu visine: Salau umplut cu visine: Se curăţă peştele, se spală bine şi se lasă să se scurgă.
Se scot sâmburii de vişine şi în locul lor se pune miez de nuci sau de migdale. Se umple peştele cu vişine,se coase ca să nu se împrăştie umplutura şi se pune într-o tavă unsă cu ulei.
Se adaugă în tavă ceapa rasă, vinul, scorţişoara, lămâia tăiată felii şi pătrunjelul tocat fin. Se bagă tava la cuptor, la foc potrivit.
Nucile pisate se opăresc cu laptele fiert şi apoi se pun în tava cu peşte, pentru ca sosul să fie mai gros în loc de vişine se pot folosi agrişele sau coacăzele roşii.
Pofta buna!
Hmm…n-am mai mancat salau umplut cu visine. O sa incerc, m-ati facut curioasa.