Salau umplut
PrinteazaSalau umplut
- 1 şalău mai mare
- 2 cepe
- 1 morcov
- 2 felii franzelă
- 100 ml lapte
- 100g migdale
- gălbenuş
- sucul unei lămâi
- lingură busuioc
- pahar vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală peştele. într-un castron se face un amestec din ceapa tăiată mărunt sau dată pe râzătoare, morcovul ras, sare şi piper.
Cu acest amestec condimentat se freacă bine peştele pe dinafară şi pe dinăuntru şi apoi se pune la rece pentru 10 minute, între timp, se prepară umplutura din franzela înmuiată în lapte, gălbenuşul de ou, migdalele tăiate mărunt, zeama de lămâie,busucul, sarea şi piperul.
Se amestecă bine toate ingredientele, până se omogenizează. Se umple şalăul şi se coase sau se prinde cu scobitori ca să nu se desfacă.
Se pune în tavă şi se dă la cuptor pentru 40 de minute la foc potrivit.
Din când în când, se stropeşte peştele cu zeama lăsată în tavă, la care se adaugă un pahar cu vin alb.
Pofta buna!