Salau umplut

Printeaza

 Salau umplut

Ingrediente:Salau umplut

  • 1 şalău mai mare
  • 2 cepe
  • 1 mor­cov
  • 2 felii franzelă
  • 100 ml lapte
  • 100g migdale
  • gălbenuş
  • sucul unei lămâi
  • lingură busuioc
  • pahar vin alb
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală peştele. în­tr-un castron se face un amestec din ceapa tăiată mărunt sau dată pe râzătoare, morcovul ras, sare şi piper.

Cu acest amestec con­dimentat se freacă bine peştele pe dinafară şi pe dinăuntru şi apoi se pune la rece pentru 10 minute, între timp, se prepară umplutura din franzela înmu­iată în lapte, gălbenuşul de ou, migdalele tăiate mărunt, zeama de lămâie,busucul, sarea şi piperul.

Se amestecă bine toate ingredi­entele, până se omoge­nizează. Se umple şalăul şi se coase sau se prinde cu scobi­tori ca să nu se desfacă.

Se pune în tavă şi se dă la cuptor pentru 40 de minute la foc potrivit.

Din când în când, se stropeşte peştele cu zeama lăsată în tavă, la care se adaugă un pahar cu vin alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.