Saleuri de cartofi
PrinteazaSaleuri de cartofi din cartofi, margarina, ou, cascaval, faina si sare.
Ingrediente:
- 2 cartofi făinoşi
- 1/2 pachet margarină
- 1 ou
- 100 g caşcaval
- 250-300 g făină
- sare
Mod de preparare:
Saleuri de cartofi: Fierbi cartofii în coajă şi când sunt gata îi cureţi şi îi dai pe răzătoarea fină. Ii amesteci cu oul, făina, margarina şi un praf de sare, frămânţi bine aluatul şi-l dai la rece pentru 1 oră.
Intinzi apoi o foaie de 1 cm grosime, o ungi cu gălbenuş, presari caşcavalul ras şi o tai baghete de 1 cm lăţime.
Le aşezi pe toate într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi le coci la foc potrivit timp de 20 de minute.
Pofta buna!