Saleuri cu cascaval si smantana
PrinteazaSaleuri cu cascaval si smantana din: faina, margarina sau unt, smantana, cascaval, sare, oua, drojdie.
Ingrediente:
- 500 g faină
- un pachet margarină sau unt
- 200 g smântână
- 250 g caşcaval ras
- o linguriţă sare
- 2 gălbenuşuri
- 20 g drojdie
Mod de preparare Saleuri cu cascaval si smantana:
Se înmoaie drojdia în puţin lapte sau apă şi se amestecă energic cu puţin zahăr şi faină.
Se pune pe masa de aluat faina şi se amestecă bine cu margarina, smântână, 200 g caşcaval ras, sarea, gălbenuşurile şi drojdia.
Se frământă bine până devine un aluat omogen.
Se întinde o foaie cu grosimea de 0,5 cm, se taie forme diferite, se presară restul de caşcaval ras, se aşează în tavă şi se coc la cuptor, la foc tare.
După zece minute focul se domoleşte.
Pofta buna!