Saleuri cu cascaval si smantana

Printeaza

Saleuri cu cascaval si smantana din: faina, margarina sau unt, smantana, cascaval, sare, oua, drojdie.

Ingrediente:

  • 500 g faină
  • un pachet margarină sau unt
  • 200 g smântână
  • 250 g caşcaval ras
  • o linguriţă sare
  • 2 gălbenuşuri
  • 20 g drojdie

 

Mod de preparare Saleuri cu cascaval si smantana:

înmoaie drojdia în puţin lapte sau apă şi se amestecă energic cu puţin zahăr şi faină.

pune pe masa de aluat faina şi se amestecă bine cu margarina, smântână, 200 g caşcaval ras, sarea, gălbenuşurile şi drojdia.

frământă bine până devine un aluat omogen.

întinde o foaie cu grosimea de 0,5 cm, se taie forme diferite, se presară restul de caşcaval ras, se aşează în tavă şi se coc la cuptor, la foc tare.

După zece minute focul se domoleşte.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Sorbet de Ceai Verde

Sorbet de Ceai Verde din: apa, zahar, ceai verde, zeama de lamaie. Împrospătează-ți zilele calde de vară cu un desert ușor și revigorant. Această delicatesă îți va răcori simțurile, combinând aromele subtile de ceai verde cu o notă citrică, pentru un echilibru perfect între dulce și amar. Fie că vrei să închei o masă festivă […]

Chipsuri de Kale la Cuptor

Chipsuri de Kale la Cuptor din: kale, ulei, sare de mare, pudra de usturoi. Chipsurile de kale la cuptor reprezintă o alternativă sănătoasă și delicioasă la snack-urile tradiționale. Kale, cunoscut și sub numele de varză creță, este o sursă excelentă de vitamine, minerale și antioxidanți, transformând această gustare simplă într-o alegere nutritivă pentru orice moment […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.