Saleuri cu cascaval si smantana

Printeaza

Saleuri cu cascaval si smantana din: faina, margarina sau unt, smantana, cascaval, sare, oua, drojdie.

Ingrediente:

  • 500 g faină
  • un pachet margarină sau unt
  • 200 g smântână
  • 250 g caşcaval ras
  • o linguriţă sare
  • 2 gălbenuşuri
  • 20 g drojdie

 

Mod de preparare Saleuri cu cascaval si smantana:

Se înmoaie drojdia în puţin lapte sau apă şi se amestecă energic cu puţin zahăr şi faină.

Se pune pe masa de aluat faina şi se amestecă bine cu margarina, smântână, 200 g caşcaval ras, sarea, gălbenuşurile şi drojdia.

Se frământă bine până devine un aluat omogen.

Se întinde o foaie cu grosimea de 0,5 cm, se taie forme diferite, se presară restul de caşcaval ras, se aşează în tavă şi se coc la cuptor, la foc tare.

După zece minute focul se domoleşte.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.