Saleuri cu crema de branza
PrinteazaSaleuri cu crema de branza din: faina, praf de copt, unt, ou, galbenusuri, zeama de lamaie, seminte de mac, seminte de susan, seminte de floarea soarelui, branza de oi, telemea de vaca, branza de vaci, smantana, sare si piper.
pentru aluat:
- 250 g faina
- 1 1/2 pachet praf de copt
- 125 g unt sau margarina
- 1 ou
- 2 galbenusuri
- zeama de la 1/2 lamaie
- seminte de mac
- seminte de susan
- seminte de floarea soarelui
- branza de oi
pentru umplutura:
- 100 g telemea de vaca
- 100 g branza proaspata de vaci
- 1 lingura smantana
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pregatesti aluatul: Amesteci făina cu praful de copt, untul, oul bătut cu un gălbenuş şi zeama de lămâie.
Frămânţi bine aluatul, apoi acoperi cu o folie transparentă şi îl păstrezi la rece timp de 30 de minute.
Pregăteşti umplutura: Pasezi brânza proaspătă şi o amesteci cu telemeaua rasă fin, muştar-ul şi smântână.
Adaugi sare şi piper după gust şi freci până ce devine o cremă omogenă. Intinzi aluatul într-o foaie groasă de 3 mm şi tai romburi
. Pui romburile într-o taivă de copt şi ungi romburile cu cel de-al doilea gălbenuş.
Presari jumătate dintre saleuri cu mac, susan, seminţe de floarea soarelui şi brânză de oi rasă.
Coci saleurile în cuptorul încins circa 15 minute. Laşi saleurile să se răcească puţin şi apoi le ungi cu crema de brânză.
Uneşti saleurile 2 câte 2, cu partea cu seminţe deasupra (adică un romb simplu, apoi cremă de brânză şi peste, din nou un romb cu seminţe). Pui saleurile pe un platou şi le serveşti în ziua următoare.
Saleuri cu crema de branza
Pofta buna!