Saleuri cu crema de branza

Printeaza

Saleuri cu crema de branza din: faina, praf de copt, unt, ou, galbenusuri, zeama de lamaie, seminte de mac, seminte de susan, seminte de floarea soarelui, branza de oi, telemea de vaca, branza de vaci, smantana, sare si piper.

 

Ingrediente:Saleuri_cu_crema_de_branza

pentru aluat:

  • 250 g faina
  • 1 1/2 pachet praf de copt
  • 125 g unt sau margarina
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • seminte de mac
  • seminte de susan
  • seminte de floarea soarelui
  • branza de oi

pentru umplutura:

  • 100 g telemea de vaca
  • 100 g branza proaspata de vaci
  • 1 lingura smantana
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pregatesti aluatul: Amesteci făina cu praful de copt, untul, oul bătut cu un gălbenuş şi zeama de lămâie.

Frămânţi bine aluatul, apoi acoperi cu o folie transparen­tă şi îl păstrezi la rece timp de 30 de minute.

Pregăteşti umplutura: Pasezi brânza proaspătă şi o amesteci cu telemeaua rasă fin, muştar-ul şi smântână.

Adaugi sare şi piper după gust şi freci până ce devine o cremă omogenă. Intinzi alu­atul într-o foaie groasă de 3 mm şi tai romburi

. Pui rombu­rile într-o taivă de copt şi ungi romburile cu cel de-al doilea gălbenuş.

Presari jumătate dintre saleuri cu mac, susan, seminţe de floarea soarelui şi brânză de oi rasă.

Coci saleurile în cuptorul încins circa 15 minute. Laşi saleurile să se răcească puţin şi apoi le ungi cu crema de brânză.

Uneşti saleurile 2 câte 2, cu partea cu seminţe deasupra (adică un romb simplu, apoi cremă de brânză şi peste, din nou un romb cu seminţe). Pui saleu­rile pe un platou şi le serveşti în ziua următoare.

 

Saleuri cu crema de branza

Saleuri_cu_crema_de_branza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.