Saleuri cu mac si chimen
PrinteazaSaleuri cu mac si chimen
- 2 căni untură (1 cană = 250 g)
- 1 ou
- mac
- chimen
- drojdie cât o nucă dizolvată în puţină apă călduţă cu o lingură de zahăr
- sare mai multă
- 1 şi 1/2 cană sifon sau apă minerală (aceeaşi măsură ca la untură)
- făină cât cuprinde pentru un aluat potrivit
Mod de preparare:
Frămânţi bine un aluat din untură, ou, drojdie, sare, sifon şi făină, apoi îl laşi la dospit timp de o oră, la căldiră.
Il dai apoi la rece timp de o noapte, iei din aluat bucăţi, le întizi pe multă făină, în foi de 5 mm grosime, pe care le ungi cu oul bătut şi le presari cu mac şi chimen.
Le tai apoi în formă de bstonaşe pe care le aşezi în tava unsă şi le dai la cuptorul încălzit din timp.
Poftă bună!