Saleuri cu sos
PrinteazaSaleuri cu sos din: piept de pui, ghimbir, usturoi, curry, coriandru, unt, smantana, sare, lapte de cocos, zahar, lamaie.
- 1 piept de pui
- ghimbir
- 3 căţei de usturoi pisat
- 1 linguriţă curry
- 1 linguriţă praf de coriandru
- 1 linguriţă sare
- 2 linguriţe unt
- 3 linguriţe smântână
- 1/2 cană lapte de cocos
Pentru sos:
- 1 linguriţă curry roşu
- 1 linguriţă curry de ardei iute
- 1 linguriţă zahăr
- 2 linguriţe unt de arahide
- 1 1/2 cană lapte de cocos sau smântână
- 1 linguriţă zeamă de lămâie
- 1 linguriţă de sare
Mod de preparare:
Se fierbe laptele, se adaugă curry şi se prăjeşte. Se adaugă untul de arahide, zahărul, zarea şi sucul de lămâie (sosul trebuie să fie sărat, dulce şi acrişor).
Pieptul de pui se marinează într-un amestec de: ginger cu usturoi pisat, praf de coriandru, sare, unt, smântână şi lapte de cocos.
Bucăţile de pui se străpung cu beţişoarele de bambus şi se fac pe grătar.
Se servesc cu sos.
Pofta buna!